Voor boekingen kunt u contact opnemen met dhr. A. Bouwmeester - tel. 0570 - 55 14 08

Koffieconcert Op Koers in Eefde op zondag 4 maart

U kunt op zondagochtend 4 maart a.s. genieten van een koffieconcert van shantykoor Op Koers in Het Hart in Eefde.

Shanties zijn liederen uit de tijd van de zeilvaart. Ze werden vroeger vooral op de zeilschepen gezongen om het vaak eentonige werk te verlichten. In een bepaald ritme zong een voorzanger een tekst waarna de overige bemanning het refrein meezong. Op die manier ging het hijsen van het anker, het bijzetten van de zeilen of het laden en lossen een stuk plezieriger en gemakkelijker.

Op Koers bestaat uit 60 mannen die met enthousiasme en veel zangkwaliteit onder de bezielende leiding van dirigent Tijme de Boer +/- 25 keer per jaar in de regio optreden en dan zingen over de zee, het ruige leven op de schepen, woeste stormen, schepen die in de golven ten onder gaan, afscheid nemen, heimwee naar huis en vrouw, over drank en het vermaak in de havens.
We vullen dit aan met andere liedjes die passen in de klankkleur en sfeer van ons koor. Ons repertoire spreekt daardoor een breed en gevarieerd publiek aan.

Sinds november 2017 repeteert Op Koers elke maandagavond van 20.00 - 22.00 uur in de Ontmoetingskerk in Eefde. Koffie en drankjes in de pauze en na afloop worden gebruikt in het dorpshuis Het Hart.

Entree en loterij

De entree bedraagt € 2,50 en daarvoor krijgt u koffie met iets lekkers aangeboden. Tijdens het concert worden loten verkocht à € 2,00 per stuk en drie voor € 5,00.
Voor de prijswinnaar zijn mooie prijzen ter beschikking gesteld: het boek Eefde - kroniek van een verknipt dorp, een zakje met 10 consumptiebonnen, een aantal CD's van Op Koers en als hoofdprijs een aubade door Op Koers op een locatie en tijd die de winnaar wenst. Het moet wel in de omgeving van Eefde plaatsvinden.

Doel

De opbrengst van de loterij komt ten goede aan onze optredens in servicecentra, verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Daar wordt altijd genoten van de enthousiaste zangers en muzikanten. De ouderen in de verpleeg- en zorgcentra zingen de bekende Nederlandse liedjes nog uit volle borst mee en ervaren het optreden van Op Koers telkens weer als een vreugdevol gebeuren.

Steun daarom deze actie en kom op 4 maart in Eefde genieten van het shantykoor.

Programma

11.30 uur - aanvang koffieconcert
12.15 uur - pauze en verkoop loten
12.30 uur - vervolg koffieconcert
13.00 uur - trekking loterij en slotakkoord

 

Koffieconcert Op Koers in Eefde op zondag 4 maart

Sponsoren 'Op Koers'