Voor boekingen kunt u contact opnemen met dhr. A. Bouwmeester - tel. 0570 - 55 14 08

Afscheidsconcert dirigent Tijme de Boer

Weemoed nu al bij de koorleden, terwijl koorzangers en muzikanten toch wel wat gewend zijn. Afscheid nemen is onderdeel van het dagelijks bestaan van de zeeman. Afscheid nemen van dirigent Tijme de Boer niet. De koorleden zagen het aankomen. Hun dirigent wilde om privéredenen na 15 jaar zijn functie als dirigent neerleggen. Hij doet dat nu met een gerust hart. Er is een waardige opvolgster voor zijn koor in de persoon van Ineke Agaart.

Op vrijdagavond 27 september om 20.00 uur aanvangstijd neemt Tijme op hem passende wijze afscheid tijdens een openbaar concert in de Recreatiezaal van Ludgerus aan de Karel de Grotelaan 1 te Deventer. U kunt dan tevens kennismaken met de nieuwe dirigente.

Tijme kwam na zijn pensionering in 2006 als directeur van basisschool Cees Wilkeshuis te Deventer niet in een zwart gat terecht. Op Koers was toen al meer dan een hobby voor hem. Tijme heeft met veel passie en inzet het koor naar een hoger plan gebracht.  Onder zijn bezielende leiding is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een vernieuwd repertoire van meer dan 100 Nederlandse, Engelstalige en Duitse liedjes. Tegen de Kersttijd verrast het koor het publiek ieder jaar weer met een mooi kerstconcert.

‘Op Koers’ zingt met veel plezier liedjes over de zee, het ruige leven op de schepen, woeste stormen, schepen die in de golven ten onder gaan, afscheid nemen, heimwee naar huis en vrouw, verlangen naar de zee, over drank, het vermaak in de havens. Het koor vult dit aan met andere liedjes die passen in de klankkleur en sfeer van het koor. En dat allemaal meestal 2- of zelfs 3-stemmig. Ons repertoire spreekt daardoor een breed en gevarieerd publiek aan.
Enkele liedjes uit ons repertoire: Als de klok van Arnemuiden, Hoor je het ruisen der golven, Het kleine café aan de haven. Ook bekende Ierse songs als Cockels and mussels, The wild rover en The fields of Athenry maken deel uit van het repertoire. En wat denkt u bijvoorbeeld van One way wind van de Cats en Sailing home?

Ruim 50 mannen komend uit een brede regio met plaatsen als Deventer, Twello, Zutphen, Warnsveld, Eefde, Gorssel en van Olst tot Harfsen en Bathmen, repeteren elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur met veel plezier in de Ontmoetingskerk in Eefde. In de pauze en na de gedane arbeid is er alle gelegenheid voor een kopje koffie en een drankje in het gastvrije dorpscentrum Het Hart.

Voorzitter Dick Schotgerrits spreekt met veel lof over zijn dirigent: “Tijme was een belangrijke bindende factor in het koor. Het was buitengewoon prettig om met hem samen te werken. Tijme wist kundig te balanceren op het snijvlak van gezelligheid en ambitie. Dat het koor een mooie koorklank wist te ontwikkelen was vooral zijn verdienste. De eerste jaren werden hij en het koor muzikaal ondersteund door trekzakken aangevuld met een gitaar. Nu is het koor al enkele jaren verrijkt met een combo van vier geweldige muzikanten die van duidelijk meerwaarde zijn bij onze optredens. Gelukkig blijft Tijme bij Op Koers betrokken door zijn deelname aan de zangcommissie. Incidenteel kan hij nog met zijn accordeon invallen bij onze optredens.“

Het koor heeft via een proefrepetitie kennis kunnen maken met Ineke Agaart. Ineke heeft een conservatoriumopleiding genoten, is muziekdocent, coördinator en mentor aan de Vrije School in Zutphen. Ze is 12 jaar dirigent geweest bij Zanglust Empe, 6 jaar dirigeerde ze het projectkoor in Eefde en dirigeert nu nog het Larens vrouwen popkoor La Poko en was en is actief als invaldirigent bij diverse koren. Ervaring genoeg dus. Belangrijker is de klik die tijdens de proefrepetitie tussen Ineke en het koor ontstond. Ineke: “Ik houd van mannen.” Ook de koorleden sloten haar spontaan in hun hart. Dick: “De beslissing om met haar in zee te gaan, was snel genomen. Ondanks dat we onze repetities daarvoor wel naar de dinsdagavond hebben moeten verhuizen. Voor Ineke willen de mannen wel zingen. Ik denk dat Ineke met haar achtergrond hier en daar nog wat meer de puntjes op de i kan zetten. Ik zie uit naar onze samenwerking.” Het afscheidsconcert wordt zo een evenement van herdenking en verwachting, van gezelligheid en mooie zang.

Het afscheidsconcert in de Recreatiezaal van Ludgerus aan de Karel de Grotelaan 1 te Deventer is voor iedere belangstellende toegankelijk. De toegang is gratis. De prijzen voor de consumpties bedragen € 1. Allemaal prima redenen dus om dit afscheidsconcert te komen beluisteren en Tijme te bedanken voor alles wat hij voor ‘Op Koers’ gedaan heeft.

 

Afscheidsconcert dirigent Tijme de Boer

Sponsoren 'Op Koers'