top of page

Nieuws

Vakantie Op Koers


Op 3 juli hebben we onze laatste repetitie van het eerste halfjaar 2023. Op maandag 14 augustus beginnen we weer met repeteren in de Detmerskazerne.

 

Lift in de Detmerskazerne nog steeds niet gerepareerd


We repeteren elke maandagavond op de 1e etage van de Detmerskazerne maar de lift naar die etage is defect en nog steeds niet gerepareerd. Dat is heel vervelend voor Op Koers want we zijn allemaal wat ouder en we hebben nu al een paar leden die niet meer kunnen komen repeteren omdat ze de trap niet op kunnen. De muzikanten beginnen ook al te mopperen dat ze de lift nog steeds niet wordt gerepareerd want nu moeten ze hun instrumenten en geluidsapparatuur elke maandag naar boven en  weer naar beneden slepen en ook zij krijgen daar steeds meer moeite mee.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe hoop op spoedige reparatie lift

 

De Detmerskazerne is eigendom van de gemeente Lochem en de gemeente is er daarom voor verantwoordelijk dat dit openbare gebouw voor alle inwoners van Eefde toegankelijk is en dus ook voor mensen met een handicap. Blijkbaar vond de gemeente dat zelf niet zo belangrijk want met de Legotheek van de familie Snijders Blok (die de  beheerder van de kazerne was) werd op geen enkele manier geregeld dat de lift weer gebruikt kon worden. Bij correspondentie over deze kwestie met de gemeente werden wij het bos ingestuurd met de mededeling dat deze kwestie in eerste instantie een zaak van de beheerder en de huurder (wij dus) was. In feite betekende dat natuurlijk dat het de gemeente geen bal kon schelen dat de Detmerskazerne niet toegankelijk was voor mensen die de trap niet op kunnen komen, want de beheerder wilde niet repareren en de gemeente wilde er ook geen cent aan uitgeven.

Gelukkig is er nu een nieuwe beheerder die met de gemeente onderhandelt over de exploitatie van het gebouw en het lijkt erop dat de lift nu misschien wel gerepareerd gaat worden.

Het poortgebouw van de Detmerskazerne

Openbaar optreden van Op Koers in Laren

Op dinsdag 1 augustus 2023 traden we 's middags met 22 man op bij de fiets4daagse in Laren. De organisatie van de 4-daagse en de terugkerende fietsers waren heel positief over ons optreden. Twee fietsers uit het westen van Nederland die hier op vakantie waren stapten zelfs op ons koor af en vroegen of ze mee mochten zingen en dat vonden we prima. 
Wanneer we weer zo'n openbaar optreden hebben maken we dat tijdig bekend op deze site.

Fietss4daagse foto 3 breed.jpg

Optreden bij de fiets4daagse in Laren op 2 august

logo fiets4daagse 2023.jpeg
IMG_1115 (1).jpeg
IMG_1140.jpeg
bottom of page