top of page
istockphoto-928387192-612x612.jpg

Een bijzonder Shantykoor

Wat is Op Koers?
Op Koers’ is een koor van +/- 30 mannen die met veel plezier liedjes zingen over de zee, het ruige leven op de schepen, woeste stormen, schepen die in de golven ten onder gaan, afscheid nemen in de haven, heimwee naar huis en haard, de liefde voor de zee, drank, de vrouwen die thuis wachten op hun mannen en het vermaak in de havens.
We vullen dit aan met andere liedjes die passen in de klankkleur en sfeer van ons koor. En dat allemaal meestal 2- en soms 3-stemmig. We worden daarbij begeleid door twee muzikanten met een accordeon en twee gitaristen.


 

 

 

 

Wat is zo bijzonder aan Op Koers?

Bij Op Koers gaat het elke maandagavond vooral om een avondje lekker zingen met elkaar in een gezellige sfeer. Daarvoor is het niet nodig dat je al goed kunt zingen want wij zingen geen moeilijke liedjes. Bij ons zing je de liedjes na een paar repetities al heel snel mee als je een poosje naast een wat meer ervaren koorlid gaat staan.

Welke shanty's en andere liedjes zingen we?

Het repertoire dat we zingen bestaat uit zo'n 70 Nederlandse, Engelstalige, Duitse en zelfs Italiaanse zeemansliedjes. Tegen de Kersttijd zingen we ook graag een paar kerstliedjes. En als u ons wilt boeken voor een optreden en dan graag liedjes hoort die u zelf uitgekozen heeft, doen we dat met alle plezier.
Ons brede repertoire spreekt veel mensen aan maar we worden vooral gevraagd voor optredens omdat je bij Op Koers een stel kerels krijgt die heel duidelijk met veel plezier staan te zingen en dat komt over.  


De dirigent
Henk Wormeester heeft het dirigentenstokje onlangs overgenomen van Ineke Agaart. In de jaren daarvoor is Tijme de Boer heel lang onze dirigent geweest.  Tijme is nu nog actief als secretaris van de Zangcommissie en begeleidt ons koor met zijn accordeon samen met Ferry Petersen (accordeon), Bert Dijkhuis (gitaar) en Henny van Lunteren (basgitaar en fluit).

 

Contributie

De contributie bedraagt € 200.- per jaar.

bottom of page