top of page

Nieuws

Stormachtige ontwikkelingen bij Op Koers

 

Een nieuwe dirigent

Op maandag 29 januari is er bij Op Koers een nieuwe dirigent aan het werk gegaan. Henk Wormeester heeft het dirigentenstokje die dag overgenomen van Ineke Agaart. Ineke krijgt werk erbij op de school waar ze werkzaam is en daardoor heeft ze geen tijd meer voor het dirigeren van Op Koers.

Een nieuwe repetitieruimte voor Op Koers in Eefde

Op 19 februari gaan we ook repeteren op een andere plek. De lift in de Detmerskazerne waar we nu nog repeteren werd alsmaar niet gerepareerd door de gemeente Lochem die officieel de eigenaar is van het gebouw en daar voor moet zorgen. Dat koste ons leden want leden die de trap naar de 1e etage niet meer op konden komen zegden hun lidmaatschap op omdat ze niet meer mee konden doen met de repetities. Voor de muzikanten was het ook heel vervelend dat ze alle instrumenten en de bijbehorende geluidsapparatuur steeds de trappen op en af moesten slepen.
We zijn daarom heel blij dat we m.i.v. 19-02-2024 op maandagavond onze repetities kunnen houden in de kantine van de voetbalclub Eefde aan de Meijerinkstraat 5 in Eefde.

De kantine van de voetbalclub Eefde

Henk Wormeester 2.jpg

TIJME DE BOER WERD 80 JAAR


Op 24 februari vierde onze trouwe ex-dirigent, accordeonist en secretaris van de zangcommissie Tijme de Boer zijn 80e verjaardag. Op die dag kwam het hele koor hem toezingen en kreeg hij een mooie groepsfoto van het koor en voor zijn vriendin een fles champagne aangeboden. Bekijk hier het filmpje van die gebeurtenis.  -->>>

Persbericht Pancake 2023 klein.jpg

Bericht in de krant over het optreden van Op Koers in Amsterdam op 12 december 2023

Het Pancakes restaurant - vlak naast de Westerkerk in Amsterdam

Openbaar optreden van Op Koers in Laren

Op dinsdag 1 augustus 2023 traden we 's middags met 22 man op bij de fiets4daagse in Laren. De organisatie van de 4-daagse en de terugkerende fietsers waren heel positief over ons optreden. Twee fietsers uit het westen van Nederland die hier op vakantie waren stapten zelfs op ons koor af en vroegen of ze mee mochten zingen en dat vonden we prima. 
Wanneer we weer zo'n openbaar optreden hebben maken we dat tijdig bekend op deze site.

IMG_1115 (1).jpeg
bottom of page